Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رئیس اداره میراث فرهنگی نطنز از ثبت ملی دانش ساخت زیورآلات روستای تاریخی ابیانه در شورای ثبت ملی وزارت میراث فرهنگی خبر داد. - اخبار استانها -

حسین یزدانمهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در نطنز ، از ثبت ملی دانش ساخت زیورآلات روستای تاریخی ابیانه در شورای ثبت ملی وزارت میراث فرهنگی خبر داد و اظهار داشت: بافت با ارزش روستای تاریخی ابیانه نیز در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نطنز ضمن اشاره به آمار و ارقام آثار به ثبت رسیده افزود: تاکنون بالغ بر 30 اثر تاریخی، ناملموس و طبیعی در این روستای تاریخی ثبت شده است که آخرین مورد آن ثبت دانش و مهارت ساخت زیورآلات ابیانه است.

وی در تشریح این دانش افزود: زیور آلات سنتی همیشه در بین زنان و مردان روستای تاریخی ابیانه جاذبه خاصی داشته و بر اساس شیوه زندگی و مفاهیم فرهنگی نوعی زیورآلات را برای خود تولید می‌کردند که جزو لاینفک پوشاک زنان روستای ابیانه است.

دپوی 11 میلیاردی انواع زیورآلات و بدلیجات قاچاق در یک شرکت صنعتی + تصاویر اجبار زن جوان توسط راننده پژو به معاوضه زیورآلات با شمش طلا! زیورآلات سنتی؛ ناگفته‌هایی از صنایع‌دستی کهن کردستان

یزدانمهر ضمن اشاره به ویژگی زیورآلات روستای ابیانه تأکید کرد: معمولاً برای دختران به ویژه نوعروسان این روستا  زیورآلات سنتی ابیانه از جمله النگو از جنس نقره  تهیه می‌شود که با نقش‌های زینتی و مشبک، دست بندهائی از دانه‌های نقره‌ای، عقیق، کهربا و غیره تزیین شده است.

سرپرست اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری نطنز گفت: از دیگر زیورآلات رایج در این روستا می‌توان به  منگلی اشاره کرد که حلقه‌ای است با دهانه باز برای مچ دست از جنس نقره با آرایشی ساده و به وزن 32 مثقال یا 160 گرم نقره خالص، گردنبند که از سکه‌های مختلف ضرب قدیم از جنس نقره، بازوبند که قابی نقره‌ای است و کنده کاری شده و با بندهای ابریشمی بر بازو بسته می‌شود.

وی تصریح کرد: تنگه که منحصرا برای عروس‌ها بر بالای پیشانی نصب می‌شود و بر آن تکه‌های تقره و طلا دوخته شده و از مشخصات این تنگه مربع شکل گل حلقه‌ای زیبایی است که در وسطه تنگه دوخته شده که آن را تیته می‌نامند، انگشترهای مختلف که یک نوع آن بنام شستی معروف است و دارای یک نگین و شش حلقه است و برای انگشت شست طراحی شده است خریداری می‌کردند و هنوز هم زنان و مردان روستا انگشتر و النگوی نقره بر دست دارند.

یزدانمهر با اشاره به پیشینه چند صد ساله این هنر در روستای تاریخی ابیانه شهرستان نطنز بر اساس نمونه‌های موجود افزود:  در حال حاضر دو هنرمند در این حرفه مشغول به کار هستند که آموزش و ترویج آن می‌تواند سبب ماندگاری و حفظ اصالت آن شود.

وی در ادامه از روند رو به رشد تعداد پرونده‌های ثبت شهرستان نطنز در حوزه‌های مختلف آثار تاریخی، ناملموس و طبیعی خبر داد و افزود: در حال حاضر شهرستان نطنز پس از شهرهای اصفهان و کاشان جایگاه سوم را در تعداد آثار ثبتی دارد که در حوزه میراث طبیعی نیز جایگاه نخست را در استان اصفهان به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام/804/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: روستای تاریخی ابیانه ساخت زیورآلات شهرستان نطنز میراث فرهنگی ثبت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۲۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستیابی به دانش فنی ساخت پلیمر‌های نسوز

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، این محصولات با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی عرضه می‌شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند با مرکز رشد پژوهشگاه مواد و انرژی تماس بگیرند.

دیگر خبرها

  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • روستای فهرج، نامزد برترین روستا‌های دنیا در حوزه گردشگری
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • دستیابی به دانش فنی ساخت پلیمر‌های نسوز
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران