Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@18:10:29 GMT

روستای سرخ ایران در انتظار ثبت جهانی

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۴۰۷۶۶

روستای سرخ ایران در انتظار ثبت جهانی

روستای تاریخی ابیانه که به باورکارشناسان یکی از شاخص‌ترین روستاهای تاریخی در کشور محسوب می‌شود در فهرست انتظار ثبت جهانی است. فریدون اللهیاری، مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان در گفت‌و‌گو با «ایران»، گفت: اقدام برای ثبت این روستای تاریخی در دستور کار قرار گرفته است اما فهرست انتظار برای ثبت جهانی آثار تاریخی در کشور بسیار مفصل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اللهیاری البته ثبت جهانی این روستا را نیازمند رفع موانع در زیر ساخت‌های مورد نیاز دانست و اظهار داشت: سازمان میراث فرهنگی برای ثبت این روستا باید هر چه سریع‌تر زیرساخت‌های مورد نیاز را تأمین و موانع موجود بر سر راه ثبت جهانی این روستا را رفع کند.
وی حفاظت از این روستا را نیازمند مشارکت جمعی دانست و خاطر نشان کرد: پایگاه میراث فرهنگی، شورایاری، دهیاری و مردم ساکن در این روستا به ارزش این منطقه تاریخی کاملاً آگاه هستند و به‌همین منظور همگی در حفظ و نگهداری این بافت تاریخی نهایت همکاری و تلاش را انجام می‌دهند که بیش از همه مشارکت ساکنان می‌تواند نقش بسزایی در پیشرو بودن پروژه مشارکتی و بهتر شدن این منطقه گردشگری که چشم بسیاری از جهانگردان را به خود نیز معطوف کرده است، داشته باشد.
این مسئول با تأکید بر مشارکت مردم در حفاظت این روستا بیان کرد: تعداد ساکنان این روستا کم است اما افرادی که زادگاه شان در این منطقه بوده و حال در شهر یا حتی خارج از کشور ساکن هستند و به طور متوالی به این روستا رفت و آمد دارند جمعیت زیادی هستند و آمار تردد بالا است. اللهیاری با اشاره به‌شرایط ویژه کنونی ناشی از بیماری کرونا و کم شدن میزان گردشگران در استان افزود: با شیوع بیماری کرونا در جهان و کشور؛ استان اصفهان و نیز روستای ابیانه از کاهش میزان ورودی گردشگران داخلی و خارجی مستثنی نبوده و طبیعی است که این موضوع به بدنه گردشگری خسارت های جبران‌ناپذیری را وارد کرده است و با توجه به اینکه برای حفظ سلامت مردم اعمال محدودیت‌ها ضروری است اما می‌توان در این فرصت اقدام به ایجاد زیر ساخت های گردشگری و رفع موانع موجود در این زمینه کرد که مهم‌ترین مسأله موجود است. به گفته او این زیرساخت ها می‌تواند ما را برای ثبت جهانی این روستا و جذب بیشتر گردشگران داخلی و خارجی و شناساندن هر چه بیشتر تاریخ و فرهنگ استان به سایر کشورها پس‌از پایان این بیماری هدایت کند.
حسین یزدان‌مهر، رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان نطنز و مدیر پایگاه میراث‌فرهنگی ابیانه نیز به «ایران» گفت: پایگاه میراث فرهنگی ابیانه از سال 82 به منظور حفظ و مرمت و نگهداری این روستای خاص و ارزشمند تأسیس شد و تاکنون اقداماتی را در جهت حفظ و رفع مشکلات موجود این بافت تاریخی انجام داده است. وی افزود: از سال 95 تا 97 با تشکیل کار گروه‌های مختلف به‌منظور ثبت جهانی این روستا که یکی از درخواست‌های اهالی این روستا بود پرونده ثبت به جریان افتاد و مشاوران این حوزه اقدامات لازم را انجام دادندو تاکنون برای ثبت این روستای تاریخی 70 درصد کار پیش رفته است اما ثبت جهانی این روستا مستلزم رفع مشکلات زیر ساختی از جمله تأسیسات آن است. به‌طوری که تأسیسات برق، آب و گاز در این روستا به‌صورت رو کار بوده و این شکل و منظر این روستا را تحت تأثیر قرار می‌دهد و برای ثبت جهانی نیازمند تغییر این تأسیسات از رو کار بودن به زیر کاراست تا چهره روستا شکیل‌تر شود؛ که به همین منظور دستگاه‌های ذیربط وارد عمل شده و طی جلسات متعدد درصدد رفع این مشکل هستیم.
وی با بیان اینکه این روستا از نظر میراث ملموس و ناملموس بسیار حائز اهمیت است افزود: این روستا در سطح کشور یک روستای خاص محسوب می‌شود که به لحاظ دارا بودن میراث ناملموس از جمله آداب و رسوم، پوشش لباس، فرهنگ، محصولات کشاورزی و ملموس چون آثار تاریخی بسیار حائز اهمیت و توجه کارشناسان و گردشگران داخلی و خارجی است.
وی با اشاره به پایبند بودن روستاییان ابیانه به سنت های خویش اظهار داشت: سنت‌های این روستا از قدمتی دست کم 400 ساله برخوردار است که تاکنون اهالی روستا آنها را بخوبی حفظ کرده‌اند و همین یکی از برجسته‌ترین مواردی است که هر گردشگری را مجذوب خود می‌کند.
یزدان مهر همچنین اشاره‌ای به اعتبارات اختصاص داده شده به بناهای تاریخی این استان کرد و اظهار داشت: در طول سه سال گذشته اعتباری بالغ بر چهارمیلیارد و ۹۰۵ میلیون تومان در سطح شهرستان ویژه شهرهای نطنز، بادرود، خالدآباد، طرق‌رود و روستای تاریخی ابیانه و روستاهای تابعه شهرستان اختصاص یافته است.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: روستای تاریخی میراث فرهنگی برای ثبت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۰۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان

به‌ گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، همایش روز ملی خلیج فارس و افتتاح دو نمایشگاه با حضور فرماندار بندرماهشهر، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خوزستان، رییس اداره میراث فرهنگی بندرماهشهر، مشاور وزیر میراث فرهنگی و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی، نماینده اداره کل پایگاه های وزارت میراث فرهنگی و سایر مسئولین شهرستانی و استانی در بندرماهشهر افتتاح شد.

فریدون بندری فرماندار بندرماهشهر اظهار کرد:

در آستانه روز ملی خلیج فارس برنامه های متنوعی در سطح شهرستان بندرماهشهر اجرا شد. بندرماهشهر ظرفیت بسیار زیادی ابعاد مختلف ارائه تاریخ و فرهنگ غنی خود در کرانه خلیج فارس دارد.

فرماندار بندرماهشهر گفت: افتتاحیه دو نمایشگاه را در روز ملی خلیج فارس داشته ایم. در گستره خلیج فارس تنوع فرهنگی بسیاری وجود دارد، این تنوع فرهنگی در قالب نمایشگاه نقشه های تاریخی خلیج فارس از دوران باستان تا اخرین تغییر و تحولات خلیج فارس و نمایشگاه عروسک های زیبای اقوام ایران که برآیندی از فرهنگ های متنوع و منحصر به فرد است، در معرض دید عموم قرار گرفته است.

سارا عبادی رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بندرماهشهر بیان داشت: از حمایت و همکاری فرمانداری بندرماهشهر، منطقه سوم دریایی سپاه پاسداران، شرکت عملیات غیرصنعتی، پتروشیمی بندرامام، موسسه فرهنگی هنری آوای نصر ایرانیان، کانون فرهنگی هنری دایا، موسسه آموزشی گردشگری فراز علم و دانش پارس، پژوهشگاه میراث فرهنگی، دریابانی و شیلات کمال تشکر را داریم.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بندرماهشهر افزود: نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس با این وسعت و اهمیت نقشه ها و نمایشگاه عروسک های بومی اقوام ایران برای اولین بار است که در استان خوزستان در بندرماهشهر برگزار می شود.

علیرضا ایزدی مشاور وزیر میراث فرهنگی و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی بیان داشت: باعث خوشحالی است که روز بزرگداشت خلیج فارس در بندرماهشهر حضور داشته ایم. همدلی و همراهی مسئولین و مردم باعث اتفاقات خوب در این شهر شده و افتتاح دو نمایشگاه بسیار ارزشمند قابل تامل است.

غلامعباس اویسی مدیر موسسه فرهنگی هنری آوای نصر ایرانیان برگزار کننده دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و نمایشگاه عروسک های بومی اقوام ایران زمین بیان داشت: خلیج فارس جان ما هست و با توجه به هجمه های رسانه ای که در این سال ها بر نام خلیج فارس بود تصمیم گرفتیم برای آشنایی نسل جدید یا z برنامه های در کناره خلیج فارس در بندرماهشهر برگزار کنیم که خوشبختانه مورد استقبال فراوان نسل نوجوان و جوانان شهر قرار گرفت

همایش بزرگداشت روز ملی خلیج فارس از منظر پژوهش های مردم شناسی نیز در بندرماهشهر با حضور اساتید پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور، ژیلا مشیری، زهرا زارع، مریم کیان، گیتی دشتکی و نازنین نوری نژاد برگزار شد.

دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایران، از تاریخ ۱۰ الی ۱۳ اردیبهشت از ساعت ۱۷ الی ۲۲ در فرهنگسرای فردوسی بندرماهشهر دایر بود.

۵۷۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903164

دیگر خبرها

  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • روستای فهرج، نامزد برترین روستا‌های دنیا در حوزه گردشگری
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران