Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - روستای ابیانه از توابع شهرستان نطنز نامزد ثبت جهانی شده و در این راستا لازم است مسئولان برای رفع موانع این ثبت تمام تلاش خود را به کار بگیرند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نطنز، روستای ابیانه از توابع شهرستان نطنز یکی از پتانسیل‌های گردشگری این منطقه به حساب می‌آید که سالانه گردشگران داخلی و خارجی متعددی را به دلیل شاخص بودن بافت این روستا به سمت خود می‌کشاند و یکی از پتانسیل‌های منطقه نطنز به حساب می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ثبت جهانی این روستا چند وقتی است که بر سر زبان‌ها افتاده و مسئولان مربوطه در سطوح مختلف پیگیر هستند تا این روستای فاخر را به ثبت جهانی برسانند تا بیش از پیش این روستای ارزشمند با مردمانی مهربان و صبور به گردشگران و مردم در سراسر جهان شناسانده شود.

ثبت جهانی روستای ابیانه از توابع شهرستان نطنز نیازمند تامین زیرساخت‌ها و رفع مواردی است که از سوی سازمان‌های جهانی موانعی بر ثبت جهانی این روستا به شمار رفته است و از این رو همت و تلاش بی‌وقفه مسئولان را در این زمینه می‌طلبد.

فریدون الهیاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، با ابراز خرسندی از 35 سفر به شهرستان نطنز طی پنج سال گذشته اظهار داشت: شهرستان نطنز در تمامی مقاطع و به ویژه رسیدگی به امور میراث‌فرهنگی، گردشگری و از لحاظ صنایع دستی مطرح بوده و مهمترین اتفاقی که در این مدت چشمگیر بوده است می‌توان به افزایش امکانات و زیرساخت‌های گردشگری به ویژه در خصوص اقامتگاه از 430 تخت به یک هزار و 200 تخت اشاره کرد.

الهیاری گفت: با توجه به قرارگیری این شهرستان در ابتدای دو راهی و کریدور گردشگری استان اصفهان و موقعیت جغرافیایی ویژه و دارا بودن کوهستان و کویر که از پتانسیل فوق‌العاده‌ای برخوردار است نه تنها در سطح این استان بلکه در سطح ملی و بین‌المللی مورد توجه بوده است.

ثبت جهانی اورامانات به‌عنوان یک مطالبه استانی پیگیری می‌شوددرخواست استاندار گلستان از وزیر میراث فرهنگی؛ فرآیند ثبت جهانی دیوار بزرگ گرگان تسریع شودمیراث ارزشمند استان سمنان در انتظار ثبت جهانی؛ موانع جهانی‌شدن مجموعه تاریخی بسطام کدام است؟

وی ضمن اشاره به ویژگی های منحصر به فرد شهرستان نطنز از لحاظ پتانسیل گردشگری به واسطه جاذبه‌های گردشگری گوناگون افزود: نطنز به دلیل وجود آثار تاریخی و اماکن فرهنگی و مذهبی و تنوع جاذبه‌های گردشگری در حوزه طبیعی جزء شهرستان‌های برتر استان است.

مدیرکل اداره میراث فرهنگی استان اسفهان ضمن تقدیر از تلاش‌های شورای اسلامی روستا و مردم ابیانه به جهت حفظ میراث ملموس و ناملموس این روستای تاریخی گفت: به جهت پیگیری و رفع موانع ثبت جهانی روستا و حل و فصل مشکلات تأسیساتی در سطح مدیران کل و با حضور استاندار یا معاونت عمرانی استانداری، کارگروهی در این خصوص تشکیل و مسائل  بررسی و در راستای رفع موانع مذکور پیگیری می‌شود.

حسین یزدانهمر نیز در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: در طول سه سال اخیر اعتباری بالغ بر چهارمیلیارد و 905 میلیون تومان ‌در سطح شهرستان اردستان شامل شهرهای نطنز، بادرود، خالدآباد، طرق رود و روستای تاریخی ابیانه و روستاهای تابعه شهرستان اختصاص یافته است.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی ابیانه افزود: این اعتبارات در راستای حفظ، احیا و مرمت اماکن تاریخی فرهنگی و مذهبی، ایجاد زیرساخت‌های گردشگری و آموزش و ترویج صنایع دستی اختصاص یافته است که از نظر میزان اختصاص درسطح استان رتبه سوم را دارد.

یزدانمهر ابراز داشت: پایگاه میراث فرهنگی ابیانه با تمام توان و علیرغم کمبود نیرو و امکانات توانسته در طول چند سال گذشته اعتبارات قابل توجهی از محل ملی و استانی را جذب و نسبت به حفظ، احیاء و مرمت اماکن تاریخی بویژه خانه‌های تاریخی که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و همچنین پروژه‌های مرمتی مشارکتی به طور برجسته خانه‌های تاریخی گام‌های موثری را بردارد.

وی در خصوص مشکلات میراثی روستا گفت: با توجه به ورود سالانه حداقل 50 هزار گردشگر خارجی و 1.5 میلیون گردشگر داخلی که از این روستای زیبا و بکر با جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی همراه با حفظ آداب و سنن کهن دیدن می‌کنند و با توجه به گردشگرپذیر بودن این روستا که نه تنها در سطح ملی بلکه بین‌المللی مطرح است جهت پیشگیری از مخدوش شدن چهره و بافت روستا و به جهت زیباسازی می‌طلبد که درخواست‌های شورای اسلامی روستا عملی شود.

وی گفت: با توجه به پیگیری‌های چند ساله پایگاه میراث فرهنگی ابیانه و اداره کل میراث فرهنگی اصفهان و وزارت خانه امید است انتظارات مردمی و مسئولین نسبت به قرارگرفتن روستای ابیانه در فهرست میراث جهانی هرچه زودتر گام‌های عملی برداشته شود.

علی پیراینده، شهردار نطنز نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، ضمن ارائه پیشنهادی مبنی بر ایجاد سایت موزه و حفاظت سنگ نگاره‌هایی با قدمت 14هزار سال و ثبت این سنگ نگاره‌ها در فهرست اثارملی کشور اظهار داشت: مرمت آتشکده ساسانی و ساماندهی محوطه پیرامون آن از مسجد جامع تا خیابان مزرعه خطیر ، پیگیری چگونگی اجرای روند شهر زیرزمینی نطنز و برپایی جشنواره گلابی (تحفه نطنز) با رویکرد گردشگری نیز از دیگر طرح‌های قابل اجرا است.

گزارش از رحمت‌الله کاملی

انتهای پیام/801/ ز

R7760/P/S6,1369/CT7 بیشتر بخوانید... گردوی تویسرکان در سازمان مالکیت فکری جهانی ثبت جهانی شد نشان جغرافیائی سوهان قم ثبت جهانی شد مسجد جامع اردستان در انتظار ثبت جهانی است

منبع: تسنیم

کلیدواژه: روستای ابیانه شهرستان نطنز میراث فرهنگی ثبت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۰۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان با اشاره به افزایش بازدید گردشگران از باغ فین گفت: ۵۵ هزار نفر در دو روز پنج‌شنبه و جمعه از مجموعه جهانی باغ فین بازدید کردند.

احمد دانائی‌نیا افزود: خانه تاریخی بروجردی با بیش از ۹ هزار نفر و محوطه باستانی سیلک با بیش از ۳ هزار نفر در رتبه‌های بعدی این آمار قرار دارند.

وی گفت: جاذبه‌های تاریخی منطقه فرهنگی کاشان همه ساله با آغاز فصل بهار و موسم گل و گلاب در شهرستان کاشان در هم می‌آمیزد و به تناوب تا اواخر خردادماه در بیشتر نقاط شهرستان کاشان پذیرای خیل عزیمی از گردشگران می‌شود.
باغ فین کاشان پانزدهم آذر سال ۱۳۱۴ خورشیدی با شماره ۲۳۸ در فهرست آثار ملی کشور ثبت و در زمستان ۱۳۸۹ به همراه چند باغ ایرانی دیگر، به ثبت جهانی رسید.

دیگر خبرها

  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد